Blog de călătorie
Home

Blog

autorulota 2

5 avantaje majore ale calatoriei cu autorulota

Pentru că nouă ni se par poate cele mai importante avantaje atunci când vorbim despre o călătorie sau o vacanță cu o autorulotă închiriată sau proprietate personală, le-am pus într-un articol scurt și la obiect!

 

 1. Despachetezi o singură dată!

Probabil unul dintre cele mai mari beneficii ale călătoriei cu autorulota este că vei despacheta o singură dată! Este ca și atunci când mergi într-o călătorie cu vaporul unde despachetezi o singură dată și vizitezi mai multe locații, doar că aici ești pe uscat. O dată ce vei despacheta în prima zi și vei avea totul la locul lui, poți pleca liniștit oriunde fără să te mai gândești că este nevoie să despachetezi.

 

 1. Controlezi ce mănânci (poți găti)

Sunt multe beneficii atunci când vine vorba despre o bucătărie portabilă. 1. Este mai ieftin decât la restaurant. 2. Este mai sănătos (cei care au copii și au grijă ce mănâncă aceștia vor empatiza cu noi). Poți controla efectiv ce mănânci și cel mai important când mănânci.

 

 1. Dormi confortabil oriunde

Pe lângă faptul că scaunele sunt mai confortabile decât bancheta din spate a mașinii, poți oricând să te pui în pat și să dormi. Ca și bonus, într-o autorulotă închiriată sau proprietate personală poți să dormi în așternuturile tale cu pernele tale!

 

 1. O baie curată pe drum și la destinație

Cu toții am oprit măcar o dată într-o baie dintr-o benzinărie. Unele sunt curate.. altele nu chiar. Poți oricând să mergi la o baie care știi sigur că este dezinfectată și o folosești doar tu și familia ta! Lucrul acesta cu baia portabilă se aplică și la duș (autorulotele MsTeam fiind echipate cu cabină de duș închisă). Poți oricând să intri de pe plajă în autorulotă să te răcorești.. Lucrul acesta se aplică și la munte, unde copiii se pot juca în voie, fără frică să se murdărească pentru că ai dușul la discreția ta!

 1. Ai loc de toate bagajele

Este atât de mult spațiu într-o autorulotă, poți fi sigur că îți vor încape toate lucrurile pe care vrei să le iei după tine, inclusiv bicicletele. Să nu mai vorbim și de cât de ușor ai acces la bagaj, autorulota având și pe o parte și pe cealaltă acces la un portbagaj ENORM!

Nu-ți mai fă griji că vuvuzela pe care dorești să o aduci din vacanță sau acel covor țesut la război nu-ți vor încape în bagaj. Portbagajul este atât de încăpător că vei putea cumpăra un întreg magazin de suveniruri (Nu știu sigur dacă e bine sau nu😃)

Vezi aici dotările unei autorulote Premium (recomandată pentru familii)

Motorhomes at Norwegian campsite

La ce să fii atent când conduci o autorulotă

 

 • Auto Rulotele sunt din ce in ce mai apropiate de catre romani deoarece sunt mult mai inalte, mai late decat autoturismele, un centrul de greutate mai sus su sub foarte rezistente la vant. Sigur ca acestea sunt doar cateva dintre avantajele de care beneficiaza oamenii care aleg calatoriile cu autorulota.  In principiu, calatoriile cu rulotele sa autorulotele sunt adevarate provocari pentru intreaga familie.

 

 • Daca te-ai hotarat sa inchiriezi o autorulota, insa nu stii daca te-ai putea potrivi, daca stii sa o conduci sau daca ar fi destul de greu pentru tine, iata cateva detalii care te-ar putea ajuta sa iti dai seama cat de “greu” se conduce o autorulota.

 

 • Soferii pasionati sunt nevoiti sa se acomodeze cu faptul ca autorulotele sunt mai mari (cam de dimensiunea unei dube), mai late si mai masive decat autoturismele. In cazul soferilor incepatori se recomanda un comportament cat mai prudent de conducere, altul fata de autoturisme.

 

 • In cazul podurilor si al curbelor, pozitionarea lateral trebuie sa fie gandita putin mai larg. In plus, este important sa stiti ca rulotele si autorulotele se comporta diferit fata de autoturisme tocmai din cauza marimii si a greutatii sale. In ceea ce priveste depasirile, la cotire sau la lucrari pe autostrada, trebuie sa se tina cont de dimensiunea mai mare a autorulotelor. Se pare ca una dintre cele mai deosebite situatii in conducerea autorulotei sau rulotelor consta in cotirea curbelor inguste deoarece este un lucru care la inceput necesita putina acomodare.

 

 • Nu doar dinamica autoturismului trebuie sa fie luata in considerare, ci si cateva indicatii de siguranta atunci cand se conduc rulotele. Sub nicio forma,  capacitatile de remorcare admise si greutatea totala admisa a autovehiculului nu trebuie sa fie depasita. Aceasta regula este destul de stricta, deci este bine sa tineti cont de toate aceste sfaturi. In momentul supraincarcarii exista pericole de accidentare, iar autorulota poate deveni incontrolabila.

 

 • Pentru a evita pericolele, specialistii recomanda asezarea bagajelor in autorulota cat mai posibil in portbagajul acesteia (care este cât o garsonieră). Lucrurile trebuie sa fie puse in autorulota in spate, sa fie foarte bine asigurate si sa nu stea in autorulota.

 

 • Conducerea tuturor autorulotelor MsTeam se face cu permis categoria B.

 

 • „Pilotarea” unei autorulote are si partile ei frumoase deoarece spre deosebire de autovehicule, autorulota iti  ofera spatiul de care ai nevoie, locul pentru a te simti bine, iar conducerea lor pe traseuri lungi este foarte frumoasa.

 

 • Trebuie să recunoaștem, bărbaților.. că tot timpul ne-am dorit să conducem o autorulotă 😃.
parallax13.jpg

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre siguranța călătoriilor cu copiii într-o autorulotă

Mai mult ca sigur unul dintre cele mai frumoase moduri de a petrece timpul cu familia este într-o excursie cu autorulota sau rulota.

 

Eviți acel constant împachetat și dezpachetat, check in, check out, așteptatul în aeroport, drumul cu autocarul.. vai, nu e nevoie să îți îngrămădești copiii într-un spațiu strâmt pentru mult timp și poate cel mai important.. toată lumea se simte ca acasă.

 

Cu toate aceste avantaje într-o vacanta cu autorulota în care sunt implicați și copii, este imperios necesar să ținem cont de SIGURANȚĂ!

 

 

Sigur, e super ca ai noștri mici pișcoței să se simtă ca la ei acasă și să zburde prin autorulotă ca niște cai sălbatici pe câmpie în timp ce parinții sunt atenți la drum, însă.. ce măsuri de precauție trebuie sa luăm atunci când călătorim cu copiii în autorulotă?

Iată 5 lucruri necesare de știut

atunci când călătorești într-o autorulotă cu copiii

 1. Identifică în ce tip de autorulotă o să îți petreci vacanța

Autorulotele care se conduc cu cat. B (sub 3,5 Tone) sunt de obicei construite pe șasiul unei dube comerciale care are unit spațiul de condus cu.. sufrageria autorulotei.

 

 

Când vine vorba despre spațiul de condus, măsurile de siguranță sunt aceleași ca și în orice altă mașină, desigur, însă este necesar să fim atenți la restul locurilor.

La autorulotele tip CAMPERVAN vei avea încă 2 locuri cu centuri în spate, deci tot simplu e. Dezavantajul la acest tip de auto rulotă este că sunt doar 2 locuri de dormit. De aceea noi nu o recomandăm unei familii. Considerăm că acest tip de vehicul este potrivit pentru un cuplu care vor o excursie mai alertă.

 

 

 1. Este neapărat ca micii exploratori să fie așezați pe scaune tot timpul

Atunci când călătorim cu copiii într-o autorulotă, cu toate facilitățile, confort și spațiu de a desfășura orice joc este ușor să uităm, uneori, că de fapt suntem în interiorul unei mașini în mișcare. Cu toată că o autorulotă este echipată cu tot confortul casei tale, trebuie să reții că acestă sufragerie va face o curbă, va încasa câteva gropi, va frâna.. și aceste lucruri pot duce la accidente. De aceea este necesar ca copiii tăi să fie așezați în scaunele lor pe tot parcursul călătoriei.

Chiar și atunci când parchezi!

 

 1. Puneți centurile de siguranță!

Sigur, locurile din spate nu vor „țipa” atunci când cineva nu își pune centura, însă acest lucuru nu trebuie să te determine să nu o faci.

Majoritatea scaunelor tuturor autorulotelor din zona de locuit sunt echipate cu centuri și acest lucru indică că acolo este cel mai bine să te afli în timpul călătoriei. Pe scaunul tău, cu centura pusă! ATENȚIE, regula este valabilă și pentru adulți, indiferent de cât de buni ar fi la snowboarding.

Aceste centuri sunt ancorate de scaunele și canapelele autorulotelor care la rândul lor sunt ancorate de podea.. deci în cazul unei opriri bruște veți fi în siguranță.

 

 1. Scăunele pentru copii

Nu ezita să folosești scoicile sau scăunelele echipate cu centuri speciale pentru copiii tăi.

 

scaune de siguranta copii autorulota

Scăunelele de siguranță pentru copii trebuie prinse bine cu centurile de siguranță ale banchetelor sau ale scaunului. Vă rugăm și îndemnăm să verificați de 2 ori prinderea lor atunci când porniți autorulota.

Foarte multe scăunele de copii au nevoie și de centura de peste umăr, ca și o completare la cea în jurul taliei, iar în unele autorulote doar scaunul șoferului și al pasagerului au această centura. Atunci, este de recomandat ca scaunul copilului sau scoica să fie pusă pe acel scaun.

 

 

 1. Asigurați-vă că ați închis ușile exterioare și sertarele/dulăpioarele

De multe ori copiii se pot juca cu aceste ușițe. Chiar dacă multe autorulote au pentru ușile exterioare câte o siguranță care nu le permite să oscileze în mers este de preferat să verificați închiderea acestora.

Autorulotele de închiriat de la MsTeam au ușițe care se pot închide numai cu cheie. Acesta fiind un mod în care producătorul se asigură că un adult va verifica închiderea lor și nu un copil, și probabil cel mai important, copiii nu le vor putea deschide.

 

Pe lângă aceste sfaturi aveți grijă ca copiii să nu se joace de-a machiajul în timpul în care autorulota se află în mișcare sau orice alt joc care poate duce la lovirea lor în cazul unui viraj strâns sau a unei opriri bruște.

Să călătorești cu familia într-o autorulotă este o aventură minunată! Poți crea amintiri care vor ține o viață și mai mult ca sigur această vacanță îți va întări legătura de prietenie pe care o ai cu copilul tău. Însă este foarte important ca toată lumea, în special copiii, să se afle tot timpul în siguranță. Inclusiv în camping-ul pentru autorulote.

Acum, ia autorulota, pune copiii în scaune și prinde-le centurile, iar apoi pornește la drum!

 

 

Și fii sigur că distribui acest articol la toți cei pe care îi știi că ar putea considera să plece cu autorulota sau rulota într-o aventură cu familia.