Întrebări frecvente
Home

Întrebări frecvente

Ce este o autorulotă?

Autorulota este un vehicul ce serveste in acelasi timp atat ca mijloc de transport, cat si ca spatiu de locuit. Este practic o casa pe roti, construita in jurul unui autosasiu.

In functie de model , sunt echipate cu 2- 7 locuri pe scaune, 4-7 locuri de dormit, bucatarie (dotata cu aragaz, frigider , congelator la anumite modele, chiuveta, blat de lucru), baie ( cabina de dus cu apa calda/rece, WC, chiuveta), spatii mari de depozitare, apa calda si caldura, panouri fotovoltaice, espressor de cafea (din 2018).

Rezervor de apa curata = 120 l

Rezervor de apa uzata = 120 l

Caseta de toaleta ecologica = 20 l

Butelii de gaz = 1 sau 2, in functie de model.

Toate autorulotele GoCamper au echipare speciala de iarna, cu incalzire pe gaz sau motorina de capacitate marita, incalzire electrica in podea la unele modele, protectie antiinghet a instalatiilor, facandu-le utilizabile in conditii de confort deosebit la temperaturi intre -40 + 50 grade Celsius.

Autorulotele sunt pe deplin functionale atat in modul camping (conectate la surse de utilitati, in camping) , cat si in modul off camping (pe plaja sau in varf de munte, fara curent electric sau apa/gaz).

Autorulotele sunt destinate circuitelor, parcurgerii mai multor destinatii intr-un timp relativ scurt. Autorulotele noastre parcurg intre 500 – 21,000 km per inchiriere, fiind inchiriate intre 3 zile si 2 luni per inchiriere.

Pot conduce o autorulotă cu permis categoria B?

Toate autorulotele MsTeam din gama Family sau Premium de conduc cu permis cat. B (sunt sub 3.5 tone). Anumite restrictii pot interveni la autorulotele din gama Exclusive (5 tone) .

Avem posibilități de campare în România?

Da. In acest moment exista in mod oficial 57 camping-uri acreditate in Romania.

O lista completa o puteti gasi la acest link, multumita unor profesionisti in domeniu: http://en.calameo.com/read/0046861041f071bd7fe9a
De asemenea, puteti campa “wild camping”; pur si simplu in natura, cu respectarea urmatoarelor precautii:

– terenul pe care campati nu este proprietate privata;

– terenul nu interzice camparea (unele rezervatii naturale, de exemplu);

– nu deversati apele uzate sau caseta de toaleta in natura;

– lasati locul de campare intact la plecare

– va asigurati importiva animalelor salbatice in zona (ursul vine foarte frecvent datorita resturilor alimentare lasate afara noaptea);

– terenul nu este moale sau nisipos (va veti infunda cu rulota sau autorulota).

Cu toate ca “intelepciunea populara”spune ca nu avem locuri de campare ca in Occident, nu avem sosele, etc, Romania este destinatie de prim rang in turismul cu autorulota si, mai nou, si cu rulota. Motivul principal il reprezinta natura aproape neatinsa de om (spre deosebire de restul Europei) ; farmecul satelor si traditiilor romanesti ; fauna incredibila din muntii Romaniei, Delta Dunarii, Transilvania, Bucovina.. si multe alte zeci de atractii.

Tururile cu autorulota, organizate de catre marile companii europene, avand ca destinatie Romania, sunt vandute cu 2 ani de zile in avans.

In plus, riscul de furt din autorulota in Romania este mult scazut fata de anumite regiuni din Europa (S Frantei, Sicilia, etc).

Aș dori să fac un circuit european, însă nu prea știu cum, cât, unde și..doresc detalii.

Ne puteti contacta cu incredere pe e-mail contact@msteam.ro sau telefon.Va vom da toate detaliile necesare.

Intre timp, puteti arunca o privire la ideile de calatorie ale operatorilor europeni aici: http://www.gbmotorhometours.com/history/ Cele mai populare destinatii sunt:Grecia, intre lunile Aprilie si Noiembrie; Austria si Germania- tot timpul anului, Croatia – in lunile de vara; Romania -tot timpul anului; Franta – in lunile de vara; Italia – tot timpul anului; tarile Scandinave – tot anul, cu focus pe lunile de iarna (Cercul Polar de Nord; Laponia, luminile nordului). O destinatie foarte apreciata de familiile cu copii: Legoland sau Europa Park, Gardaland.Competitii sportive sau concerte.

Destinatii de weekend in Romania, in general tot anul, cu exceptia lunilor de vara.

Care este consumul de combustibil?

In general o autorulota consuma motorina, aproximativ 9-11 l/100 km, in functie de incarcare si stilul de condus.

Care sunt taxele de drum în afara României?

In general autorulotele sunt considerate autoturisme speciale tip M1. Adica in majoritatea tarilor au aceleasi costuri (vigneta) ca si autoturismele. Exceptii fac tarile cu taxare de autostrada, unde tarifele pot fi cu 30% mai mari decat ale autoturismelor.

Care este viteza de deplasare?

In cazul autorulotelor, viteza de deplasare este cu aprox. 30% mai scazuta decat cea a autoturismelor. Din punct de vedere legal nu este nici o limitare speciala pt autorulote, ele respecta aceleasi restrictii ca si autoturismele.

Pe autostrazi recomandam o viteza de deplasare de 100-110 km/h

Pe sosele nationale o viteza de 80 km/h

Pe drumuri virajate trebuie manifestata o atentie sporita, datorita greutatii si a inaltimii poate produce balans. In general pe aceste drumuri se recomanda o viteza cu 10 km/h mai scazuta decat indicatorul de viteza postat pe drumul respectiv.

Câți pasageri poate găzdui o autorulotă?

Capacitatea autorulotelor MsTeam este de 4-7 locuri pe scaune, 4-7 locuri de dormit.

In lunile de vara se pot ocupa si la capacitate maxima (6 sau 7 locuri), insa pt lunile de iarna, datorita faptului ca se petrece mai mult timp la interior, recomandam ocupare de 4 persoane.

Paturile sunt amplasate astfel:

La modelele cu alcova (cabina deasupra postului de conducere) : pat dublu deasupra cabinei, pat dublu spate (sau 2 paturi suprapuse, in fct de model), pat dublu convertibil din zona de living/masa ; iar pt modelele de 7 locuri, un pat single suplimentar in zona de living.

O schita interioara, drept exemplu, aici:

Câți pasageri poate găzdui o autorulotă?

Capacitatea autorulotelor MsTeam este de 4-7 locuri pe scaune, 4-7 locuri de dormit.

In lunile de vara se pot ocupa si la capacitate maxima (6 sau 7 locuri), insa pt lunile de iarna, datorita faptului ca se petrece mai mult timp la interior, recomandam ocupare de 4 persoane.

Paturile sunt amplasate astfel:

La modelele cu alcova (cabina deasupra postului de conducere) : pat dublu deasupra cabinei, pat dublu spate (sau 2 paturi suprapuse, in fct de model), pat dublu convertibil din zona de living/masa ; iar pt modelele de 7 locuri, un pat single suplimentar in zona de living.

O schita interioara, drept exemplu, aici:

Nu văd tarifele dumneavoastră online. De ce?

Ofertele noastre sunt personalizate in sensul ca avem rulote si autorulote diferite, game diferite, structuri interioare diferite, modele si specificatii diferite. Tarifele difera astfel pe sezoane de inchiriere, nr. de zile de inchiriere, gama din care face parte autovehiculul dumneavoastră; gradul de ocupare; eventuale oferte speciale.

Va putem recomanda cea mai potrivita varianta in functie de:

– numarul si structura grupului dumneavoastra de calatorie

– varsta pasagerilor

– recomandari generale cu privire la trasee

– verificarea disponibilitatii autorulotelor (pentru multe persoane reprezinta o surpriza faptul ca nu pot gasi nimic disponibil in lunile de vara sau de iarna, chiar daca trimit solicitari cu cateva luni inainte; acest fapt este specific tuturor companiilor de inchirieri autorulote din Europa; in anumite cazuri rezervarile se fac si cu un an inainte);

La momentul trimiterii ofertei trimitem si o informare cu privire la disponibilitatile ramase.

Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati la contact@msteam.ro sau la 0722 500 196

 

Ok, sunt hotărât, vreau să mă plimb prin lume cu o autorulotă. Ce trebuie să fac?

In primul rand va rugam sa ne contactati (contact@msteam.ro) pt a parcurge urmatorii pasi:

– verificarea disponibilitatii in perioada dorita;

– avem nevoie de copia permisului dumneavoastra de conducere si a unui act de identitate, pe e-mail

– vom intocmi contract de inchiriere si factura de avans de 30%

– diferenta de 70% se va achita cu 30 zile inainte de preluare.

Plata se poate efectua prin virament bancar sau online, cu cardul, prin link securizat. Nu acceptam plata in numerar.

Am rezervat, însă a intervenit o urgență și nu pot pleca. Ce se poate face?

Sunt situatii in care nu mai puteti pleca in vacanta la data propusa din diverse motive. Vom incerca sa gasim o solutie convenabila, cu conditia sa fim informati din timp si sa existe disponibilitati /cerere pe perioada dumneavoastra/

Pentru orice eventualitate va recomandam incheierea unei asigurari de calatorie de tip storno: https://www.mondial-assistance.ro/content/44/ro/asigurare-de-calatorie/storno

Am rezervat și se apropie data plecarii în concediu. Ce trebuie să fac?

Adresa de preluare este Ortisoara, Jud.Timis,Strada Principala Nr270a.
Pentru închirieri, la cerere, predarea/preluarea se poate face de oriunde din România.

(tel: 0722 500 196) . Va rugam sa ne sunati cu aprox. 2 ore inainte.

Ora preluarii: zilnic incepand cu ora 14.00 (pt ore diferite/aranjamente speciale va rugam sa ne contactati in avans)

Ora predarii: zilnic pana in ora 10.00

Autorulotele noastre vin echipate cu:

– suport de biciclete (2-4 biciclete)

– veranda retractabila (marchiza)

– set de camping (masa + 4-7 scaune de exterior)

– un set de consumabile (gaz – 1 butelie conectata, una de rezerva; subst chimice pt toaleta ecologica; hartie igienica solubila in apa).

– navigație specială pentru autorulote

Lista completă a dotărilor aici –> MsTeam dotări autorulote

Dv trebuie sa va aduceti:

– lenjerii de pat, inclusiv perne si paturi (daca este cazul);

– set de bucatarie (vesela de unica folosinta, vase speciale, etc). Recomandam un nr redus de vesela traditionala, datorita miscarii produc zgomot in mers

– prosoape si obiecte de igiena personala.

Autoturismul dumneavoastra poate sta gratuit in parcare supravegheata video pe durata vacantei.

Unde sunteți localizați?

Suntem în Ortisoara , Jud Timis , Strada Principala Nr,270A
Pentru închiriere, predarea/preluarea se poate face în orice oraș din România.

Aș vrea să văd autorulota, se poate?

Bineinteles! Incurajam vizionarea acestora, pt a avea o imagine si mai clara ce reprezinta o autorulota. De asemenea, va stam cu placere la dispozitie pt o discutie fata in fata.

Din experienta noastra, timpul alocat acestor discutii este intre 40 min si chiar si 3 ore 🙂

Pt vizionare va rugam sa ne contactati la: 0722 500 196 sau să folosiți formularul de contact de pe https://www.msteam.ro/contact/
Dat fiind faptul ca autorulotele noastre sunt la baza de predare doar 4 ore intre inchirieri, va rugam sa ne contactati telefonic pt a verifica disponibilitatea acestora in ziua dorita de vizionare.

Pot parca doar în locuri special amenajate (camping-uri) sau oriunde?

Puteti parca oriunde, autorulotele avand regim de autoturism. Insa, daca, de exemplu, doriti sa innoptati pe autostrada, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

– nu aveti voie sa deschideti veranda su sa scoateti afara masa si scaunele de camping. In acest caz se considera campare in loc neamenajat si veti fi amendati de catre politia din tara respectiva (vin imediat sa verifice, de indata ce ati parcat);

– in anumite tari din Europa nu aveti voie sa consumati alcool in autorulota sunteti in parcare si daca perdelele nu sunt inchise; se poate considera consum de alcool la volan si puteti fi amendati.

– in majoritatea benzinariilor din afara tarii sunt locuri special amenajate pt autorulote , care permit alimentarea cu apa, deversarea apelor uzate si golirea casetei de tooaleta, in mod gratuit; in Romania aceste facilitati inca nu sunt prezente si se obisnuieste alimentarea cu apa in benzinarii, golirea apelor uzate in reteaua de canalizare.

Am o defecțiune. Ce pot face?

In cazul autorulotelor pot interveni, rareori, urmatoarele tipuri de defectiuni:

Defectiuni ale autovehiculului

Defectiuni ale sistemelor interioare/zonei de locuit

In cazul defectiunilor autovehiculului:

Autorulotele MsTeam sunt modele noi (2019), improbabil sa se defecteze. Totusi, in cazul unei defectiuni, va rugam sa ne contactati imediat cu descrierea problemei.

Daca autorulota nu poate fi deplasata, se apeleaza nr de asistenta rutiera europeana. Interventiile (remorcare, reparatie sub garantie europeana) sunt gratuite.

In caz de defectiuni ale spatiului de locuit/sistemelor interioare:

Va rugam consultati manualul de bord. In acelasi timp va rugam sa ne trimiteti un scurt mesaj pe Whatsapp, raspundem foarte prompt, indiferent de ora.

Este valabil pt toate echipamentele interioare. (caldura, pompe de apa, apa calda, gaz, etc). In peste 95 % din cazuri putem identifica si rezolva problema impreuna in mai putin de 2 minute.

Am avut un accident. Ce trebuie să fac?

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca toti pasagerii sunt in siguranta si sa fie intr-un loc protejat.

Apoi va rugam sa ne informati imediat, pe e-mail sau whatsapp, ce pagube au rezultat, daca autorulota este deplasabila si sa obtineti un raport de constatare de la organele abilitate (politie, etc).

Autorulotele MsTeam au asigurare Full casco (cu fransiza de 300 Eur/eveniment).

Aveți limită de km?

Nu, MsTeam.ro nu impune nici o limita de km.

Consideram turismul cu rulota sau autorulota ca unul neingradit si spontan, prin urmare nu dorim sa impunem limite.

Fiind autovehicule mari, trebuie sa aveti in vedere ca orice distanta peste 600 km /zi devine foarte obositoare.

Aveți asigurare?

Da. Avem atat asigurare RCA, cat si Casco valabila in intreaga Europa.